عمارت شقاقی دنج ترین مکان تهران

بار ها و بار ها یاد آور شده ایم که تهران علاوه بر ترافیک، آلودگی هوا و همهمه، زیبایی های زیادی دارد که اگر آنها را بشناسیم، دیگر این نقاط منفی اذیتمان نمی کند و گاهی حتی می توانیم از آن ها چشم پوشی کنیم. در میآن‌همین دودودم و رفت‌وآمدهای پر تکرار و خسته کننده تهران گوشه‌های دنج زیادی در انتظار ملاقات با شما هستند که هر هفته به معرفی آنها می پردازیم. مکان های گردشگری تهران شاید آن‌قدرها که باید به چشم ساکنان پایتخت و مسافران این کلان‌شهر نیاید اما پایتخت بزرگ و جذاب ایران بیشتر از چیزی که فکر می کنید می‌تواند شما را سرگرم جذابیت‌های تاریخی و گردشگری خود نماید.
این عمارت که اغلب با نام خانه کوشک یا خانه شقاقی شناخته می شود در ابتدا یک بنای مسکونی شخصی و متعلق به حسین شقاقی بود. در حدود 80 سال پیش در زمان بازگشت وی از آلمان به ایران ساخته شده است.
عمارت شقاقی
این عمارت در شمالی ترین بخش منطقه 12 تهران و در قسمت شمالی خیابان کوشک در حد فاصل خیابان فردوسی و خیابان لاله زار قرار دارد.
مرحوم حسین شقاقی متخصص ریه بود که پس از بازگشت به وطن این بنا را برای زندگی در ایران ساخت. این کاخ که حدود 1600 متر وسعت دارد، در زمان خود به مدرن‌ترین حالت ممکن ساخته شد. نام کوشک طبق نظر شخص دکتر شقاقی بر روی این عمارت نهاده شد اما بعضی این خانه را به خاطر سبک متفاوتی که در معماری آن به کار رفته با نام خانه ماندلا می‌شناسند. گذشته از نمای بیرونی عمارت که با سنگ‌کاری، گچ‌بری و کاشی‌کاری‌های حرفه‌ای تزئین شده است آشپزخانه عمارت کوشک نقطه عطف آن بوده و بسیار دیدنی و جالب است.
عمارت کوشک شکل و معماری بیضی شکل دارد و نمای آن را ۴ ایوان زیبا زینت بخشیده است. همانطور که گفته شد این بنا دارای تزئینات ارزشمندی مانند نقاشی دیواری، آینه‌کاری، گچبری و نمای کاشی‌کاری فوق العاده زیبا و دیدنی است.
عمارت شقاقی
این عمارت شامل طبقات زیرزمین، همکف، طبقه اول و کلاه فرنگی است که به صورت مورب در ابعاد 49 در 33 متر ساخته شده است. این عمارت دارای چندین زیرزمین، 5 تالار، 6 اتاق خواب، یک اتاق مطالعه و دفتر کار و یک آشپزخانه مجهز به فِر سنگی می باشد. آشپزخانه در مجاورت آب انبار در زیرزمین واقع شده است که مخزن آب گرمی نیز در کنار آن قرار دارد. معماری این اشپرخانه از جهت وجود آب انبار در کنار آن بسیار اهمیت دارد. زیرا گرمایش این اب انبار گرمای اشپز خانه را تامین می کند و این ایده در زمان خود یکی از خارق العاده ترین شیوه های معماری بود.
این اثر در تاریخ فروردین ۱۳۷۸ با شماره ی ۲۳۲۲به ثبت ملی رسید.
هم اکنون در این عمارت با شکوه فعالیت های هنری انجام می گیرد به طوریکه طبقه اول و زیرزمین این عمارت زیر نظر معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی است که در زیرزمین این عمارت دفاتر تشکل های صنفی و تشکل های مردم نهاد سازمان که به شکل ملی فعالیت می کنند، اختصاص داده شده و طبقه اول نیز به کارگروه های آموزشی برای آشنا کردن علاقه مندان با رشته های مختلف صنایع دستی تعلق گرفته است.
عمارت شقاقی
کارگاه های هنری که در این عمارت برگزار می گردد شامل کارگروه های پژوهش، سفال و سرامیک، آموزش، نساجی و پوشاک، شیشه، فلز، زیبایی شناسی، تشکل های غیر دولتی، طرح و برنامه، فضای مجازی، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، طراحی، بسته بندی و کارگروه پژوهش های کاربردی می باشند.

طبق روال همیشگی در روز 5 شنبه یکی از زیباترین مکان های تاریخی تهران را به شما عزیزان معرفی کردیم و امیدواریم که با سپری کردن زمان خود در این مکان نهایت لذت را ببرید.
اگر با مکانهای گردشگری دیگر تهران آشنایی ندارید پیشنهاد می کنیم مطالب زیر را مطالعه نمایید.
باغی که تمام تاریخ ایران را در خود دارد!
باغ فردوس گنجینه سینمای ایران
سرزمین نقاشی های نقاشان معاصر
بازدید از تمام ایران تنها در یک روز
گنجینه فرهنگ ایرانیان در تجریش