تجربه ارامش در عمق تاریخ خانه مهربان

قطعاً در تهران افراد زیادی وجود دارند که به تاریخ و فرهنگ علاقه بسیاری دارند و بازدید از بناهای تاریخی حس لذت بخشی را در آنها به وجود می‌آورد. همانطور که میدانید تهران سرشار از بناهای تاریخی زیبا و جذاب است که بسیاری از ما از وجود آنها بی خبریم در ادامه این مطلب از تعطیلات رویایی قصد داریم یکی از زیباترین و جذاب ترین بناهای دوران قاجار که روزگار پر فراز و نشیبی را به خود دیده است را به شما عزیزان معرفی کنیم.

خانه مهربان
این خانه نیز مانند خانه طبیب دربار ناصری در محله عودلاجان واقع شده است. خانه مهربان یکی از بناهای بی‌نظیری است که در یک بازه زمانی مورد بی مهری قرار گرفته و تا مرز تبدیل شدن به یکی از آپارتمان های بدقواره و تکراری شهر تهران پیش رفت. اما خوشبختانه هنوز پابرجا است و از حضور و وجودش در تهران می توان لذت برد و در آن به عمق تاریخ سفر کرد.
خانه مهربان خانه یکی از همسران ناصرالدین شاه است که در حصار دیوارهایش داستان جالبی نهفته شده است.
زبیده(امینه اقدس) در اصل کسی بود که در ابتدا ناصرالدین شاه او را به بردگی و سپس وی را به همسری خود درآورد و لقب امینه اقدس که به معنای امین پادشاه است را به او داد.
ناصرالدین شاه در یکی از سفرهای خود به غرب کشور زبیده را خریداری و با خود به تهران آورد زعفران باجی مسئول صندوقخانه اندرون که خود مورد توجه شاه بود تربیت زبیده را به عهده گرفت بعد از یکسال فراگیری امور و تربیت در اندرون و زیر نظر زعفران باجی آنقدر مورد توجه شاه قرار گرفت که ناصر الدین شاه او‌ را به عقد غیر دائم خود در آورد.

خانه مهربان در اختیار این سوگلی ناصرالدین شاه قرار داشت این خانه زیبا به دلیل داشتن حیاط بزرگ و درختان بسیار یکی از آرامبخش ترین خانه های تهران است به خصوص اگر در فصل بهار و تابستان به آنجا بروید به دلیل سرسبزی درختان آرامش و زیبایی خانه خواهید شد.
از پله های در ورودی پایین بروید و وارد حیاط زیبای خانه شوید تا در تاریخ غرقتان کند. این خانه زیبا و تاریخی در دو طبقه بنا شده است که از طبقه زیرین آن به عنوان انبار و از طبقه بالا برای سکونت استفاده می‌کردند وسط حیاط زیبا و با صفای آن یک حوض گرد کوچک قرار دارد که دور تا دور آن باغچه های گل کاری شده وجود دارد و زیبایی آن را دو چندان میکند همچنین یکی از لذت بخش ترین ویژگی های دیگر خانه وجود پنجره های چوبی و قدی رو به حیاط آن است که صدای آب داخل حوض و گاهاً بوی خاک نم خورده را به داخل خانه راه می دهند .
خانه مهربان امروزه به عنوان مرکز مدیریت بافت و بناهای تاریخی شهر تهران کاربرد اداری دارد اما شما عزیزان می توانید در ساعات اداری به آنجا مراجعه کنید از حیاط و برخی از قسمت‌های داخل آن دیدن کنید.
آدرس: تهران، خیابان امیر کبیر، خیابان شهید علیرضا جاویدی، بین کوچه‌های بحرالعلوم و شهید فیروزکوهی.

اگر به گردش در تهران و یا اطراف تهران علاقه دارید، پیشنهاد ما مطالعه مطالب زیر است که همه در تهران قرار دارند.
خانه طبیب دربار ناصری و یا هاشم خان دماوندی؟
خانه مشیرالدوله پیرنیا
روستای کندلات و ابشار الوبن
خانه موزه سیمین و جلال
ارامستان سلیمانیه