خانه موزه سیمین و جلال

موزه خانه جلال وسیمین، خانه زوج ادبی ایران است که به دست جلال آل‌احمد و هنگامی که سیمین دانشور درحال تحصیل در دانشگاه استنفورد بوده است، ساخته شد. در سال ۱۳۳۰ جلال تصمیم می‌گیرد تا خودش خانه‌شان را بسازد، در واقع خود مستقیما در ساخت این خانه دخالت داشته است و آجر به آجر دیوار‌ها را بالا برده است. موزه جلال و سیمین در تهران مکانی دیدنی برای نشان دادن ادبیات معاصر ایران است. اگر به ادبیات و آثار سیمین دانشکر و جلال آل احمد علاقه دارید، مطالعه این مطلب را هرگز از دست ندهید.

اندکی درباره جلال آل احمد بدانیم:
جلال آل‌احمد در سال ۱۳۰۲ در تهران متولد شد. وی روشنفکر، منتقد، نویسنده و مترجم ماهری بود. خانواده‌اش مذهبی و پدرش روحانی بود. پدر وی که مردی مذهبی بود، تفکر آن‌که پسرش در دبیرستان تحصیل کند آزارش می‌داد زیرا تفکرش بر آن اساس بود که تحصیل در مدرسه پسرش از راه دین و حقیقت منحرف می‌کند. اما آل‌احمد که به شدت دوستدار تحصیل و یادگیری بود، به صورت کاملا پنهانی و شبانه در کلاس‌های مدرسه دارالفنون ثبت نام کرد تا درس بخواند. همچنین پدر آل‌احمد به دلیل تفکرات مذهبی با ازدواج سیمین با پسرش مخالف بود. وی که از این ازدواج راضی نبود، در روز عقد جلال آل‌احمد و سیمین دانشور حاضر نشد و تا ۱۰ سال بعد حتی به خانه آن‌ها هم نرفت.
جلال آل‌احمد سرانجام پس از گذراندن زندگی‌ای پر فراز و نشیب و همچنین ثبت آثاری مانند پنج داستان، نفرین زمین، سنگی بر گوری، مدیر مدرسه، سرگذشت کندو‌ها، زن زیادی و… در سال ۱۳۴۸ دار فانی را وداع گفت. پس از مرگ نا به هنگام جلال آل‌احمد در ۴۵ سالگی پیکرش سریعا خاک سپاری شد. برخی معتقدند که وی توسک ساواک به قتل رسیده است اما همسرش می‌گفت مرگش به دلیل آمبولی ریه و در اثر کشیدن سیگار زیاد بود. آرامگاه جلال آل احمد در مسجد فیروز آبادی در شهر ری است.

اندکی بدانیم درباره سیمین دانشور:
سیمین دانشور در سال ۱۳۰۰ در شیراز متولد شد. او در خانواده‌ای که مادر نقاش و فرهنگی و پدر پزشک وجود داشت پرورش یافت. پس از مرگ پدر، سیمین در سن ۲۰ سالگی به همراه مادرش به تهران آمد و به تحصیل پرداخت.
سیمین دانشور در سال ۱۳۲۷ در اتوبوس تهران- شیراز با جلال آل احمد آشنا شد. آنها در روز نهم از آشناییشان با هم قرار عقد گذاشتند و دو سال بعد ازدواج کردند.
سیمین دانشور در سال ۱۳۹۰ در اثر بیماری آنفولانزا در خانه زیبایشان درگذشت و آرامگاه وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا واقع شده است.

اما آنچه که در این موزه انتظار ما را می‌کشد:
آنچه هر بیننده‌ای را جذب می‌کند، طراحی و تزئینات این خانه تاریخی است زیرا هیچ تغییری در ظاهر آن به وجود نیامده است. این اثر علاوه بر ارزش معنوی از نظر معماری هم ملک با ارزشی به حساب می‌آید. این روز‌ها موزه جلال و سیمین محل رفت و آمد شاعران، نویسندگان و علاقه‌مندان به فرهنگ و ادبیات ایران است.
در این خانه دو مجسمه از جنس موم قرار دارد که متعلق به سیمین دانشور و جلال آل‌احمد است که هر کدام ماجرای به خصوصی را به خود اختصاص می‌دهند. مجسمه سیمین دانشور که درست در بدو ورود با آن برخورد خواهید کرد نشان دهنده انتظاری همیشگی برای همسرش است. و مجسمه جلال آل‌احمد که در حال نوشتن است، در مکان همیشگی نویسندگی او قرار دارد.
اگر از گردشگری لذت می‌برید به این موزه که در تهران قرار دارد مراجعه کنید و لذت ببرید.

اگر به تهران گردی علاقه دارین مطالب زیر را مطالعه کنید. لوکیشن های زیر همه در تهران واقع هستند.(جهت مطالعه هر مطلب روی نام آن کلیک کنید.)
آرامستان سلیمانی
موزه خانه مدرس
گران ترین خانه های تهران و ساکنانش
موزه تماشاگه زمان