تاریخچه روز کارگر


روز اول ماه مه روز کارگر یا روز جهانی کارگر نامیده می‌شود که این روز به تاریخ شمسی ۱۱ اردیبهشت‌ ماه است. این روز که هر ساله یک جنبش تاریخی را یادآوری می‌کند، در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران جشن گرفته می‌شود. در سال ۱۸۸۹، یک فدراسیون بین‌المللی از گروه‌های سوسیالیست و اتحادیه‌های کارگری، روز اول ماه مه را به عنوان روز بزرگداشت شورش‌ های‌مارکت در شیکاگو به علت حمایت از کارگران تعیین کردند.
بخشی از ماجرای شورش های‌مارکت
قرار بود که روز اول ماه مه سال ۱۸۸۶ در آمریکا، کاهش ساعت کاری کارگران از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت در روز به اجرا دربیاید. اما این اتفاق نیوفتاد و کارگران و کارکنان که بسیار خشمگین شده بودند، دست به اعتصاب زدند. پس از طی ۴ روز که تقریبا کار تمامی مشاغل با مشکل روبه‌رو شده بود، پلیس دست به اقدامات ناشایستی زد و بسیاری از کارکنان را به قتل رساند. در نتیجه کارگران در سراسر شیکاگو دست به تظاهرات زدند. شورش های‌مارکت در روز ۴ مه سال ۱۸۸۶ رخ داد. این تظاهرات در میدان های‌مارکت توسط رادیکال‌های کارگری که در آن حدود ۱۵۰۰ کارگر شیکاگو شرکت داشتند، در اعتراض به قتل و زخمی‌شدن تعدادی از کارگران طی اقدامات پلیس در روز‌های گذشته ترتیب داده شد. پلیس شیکاگو نیز برای سرکوب کردن این اعتراضات دست به تیر‌اندازی و بمب‌گذاری زد و مجددا اتفاقات ناخوشایندی را رقم زد. به دلیل انفجار و وحشت حاصل از آن، هفت پلیس و ۴ عابر غیر نظامی جان خود را از دست دادند اما قربانیان این حادثه به کشته شدگان این بمب‌گذاری محدود نمی‌شدند. پس از آن کسانی که در این شورش نقش مستقیم داشتند، دستگیر و به طرز ناعادلانه‌ای محاکمه شوند و در برخی موارد به اعدام محکوم شدند.
با گذشت سالها، محل بمب‌گذاری های‌مارکت به یک نماد قدرت برای مردم تبدیل شد. می‌توان از جمله پیامد‌های این محل بمب گذاری به حق آزادی بیان،حق اجتماعات عمومی،اجرای قانون عادلانه، عدالت و… اشاره کرد.
اما بپردازیم به واکنش کشور‌های دیگر در این روز طی چند سال بعد از این واقعه خونین:
در اروپا روز اول ماه مه از نظر تاریخی با جشنواره‌های بت پرستی روستایی همراه بود اما معنای اصلی این روز به تدریج با روز کارگر جایگزین شد و در این روز جشن‌های بزرگی در سراسر برگزار می‌شود. در اتحادیه جماهیر شوروی این روز را برای کارگران تعطیل اعلام کردند تا با این اقدام بتوانند برای همیشه در برابر ظلم علیه مبارزه کنند.
و جالب است بدانید که امروزه در بیشتر کشور‌های دنیا این روز را تعطیل عمومی اعلام کرده‌اند و به جشن و پایکوبی می‌پردازند.
بخشی از اقدامات مردم این کره خاکی را جهت آزادی و تلاش برای زندگی روبه بهبود را به بهانه روز کارگر بازگو کردیم و امیدواریم از مطالعه آن لذت برده باشید.

#آژانس تعطیلات رویایی #تعطیلات رویایی #گردشگری #سفر #مسافرت #ویزا #پاسپورت #شنگن #اروپا #تور اروپا #وام گردشگری #کیش #آفر #تور #هواپیما #قطار #اتوبوس #بلیط #تور خارجی #طبیعت گردی #باران #زیبا #ویزا آنلاین #ایران #ایرانگردی #روادید #توریسم #اقامت #ویزا تحصیلی #تحصیل #دانشگاه #تحصیلی #زبان #زبان انگلیسی #راهنمایی #اقدام #ویزا کاری #ویزا تجاری #کسب وکار #سرمایه #شرکت #گردشگری #زیبایی #دیدنی #تور #راهنما #مسافرت #مردم بومی #مراسم #آیین #سفر رفتن #طبیعت #غذا #فرهنگ #زیست بوم #گردش #سوغاتی #صنایع دستی #سنگ قیمتی #غذا #غذا ی محلی #خوشمزه #آسیا #تور اسیا #امنیت #مهاجرت #خوشمزه #بی‌نظیر #اقتصاد #مردم #موقعیت #اقدام #اقامت #کار #خانواده #سوئد #تاریخ #تاریخ سوئد #وایکینگ ها #کار #ویزای کاری #کار در سوئد #تحصیل در سوئد #دانشگاه سوئد #دانشگاه‌های سوئد #دانشگاه لوند #دانشگاه گوتنبرگ #دانشگاه KTH #دانشگاه اوپسالا #کانادا #آلمان #دانمارک #سوئد #بهترین کشور ها برای تحصیل #ارزانترین کشور ها برای تحصیل #مهاجرت #اقامت تحصیلی #کانادا #تحصیل در کانادا #دانشجو #شهر هایدانشجویی #ارزان ترین شهر های کانادا برای تحصیل #سوئد #اقامت در سوئد #تحصیل در سوئد #مهاجرت به سوئد #دانشگاه #ارزان #المان #دانشگاه #ویزا #ارزان ترین شهر ها #دبی #مراکز خرید دبی #ویزا توریستی دبی #سفر به دبی #پارک ابی #پارک ابی اتلانتیس #سرسره #کوسه #هیجان #شهربازی #فستیوال #دبی #اسب دوانی #فستیوال غذا #فستیوال روز ملی #نمایشگاه جیتکس #عجیب #واقعی #عجیب اما واقعی #جمعیت #برج #برج العرب #جزیره پالم جمیرا #سفر #باغ گیاه شناسی تاشکند #ازبکستان #گردش #باغ #گل #گیاه #گل و گیاه #مسابقه #جادوگر خیابان وال استریت #جادوگر #پول #خسیس #ثروت #ازبکستان #ارامگاه #سمرقند #بخارا #جالب #دیدنی #زیبا #گردش در تهران #روستای وردیج و واریش #تپه ارواح سنگی #تاریخ #کارگر #روز کارگر #روز کارگر مبارک #تاریخچه روز کارگر