اولین بنای ساخت یونانیان در تهران


برخلاف تصور بسیاری از ما که عقیده داریم اولین ورود یونانیان به ایران در زمان اسکندر مقدونی رخ داد، ورود یونانیان به کشورمان به تاریخ خیلی نزدیک‌تری تعلق دارد.
اولین ورود یونانیان به ایران در زمان قاجار بود. خانواده اورفاندیس در زمان قاجار به منظور تجارت با ایران راهی این کشور شدند.همچنین کشیش جوانی که به عنوان مبلغ مسیحی در آن زمان به تهران مهارت می‌کند، اولین کلیسای یونانیان ساکن تهران را حوالی خیابان مولوی تاسیس کرد. کلیسایی که پس از مرگ این فرد سرنوشت نامطلوبی پیدا می‌کند و کمتر کسی از مکان آن با خبر است.
حضور یونانیان در ایران دقیقا در بین دوجنگ جهانی اتفاق می‌افتد. زمانی که یونانیان ساکن آناتولی در ابتدای جنگ جهانی اول برای نجات جان خود از شر نسل کشی حکومت عثمانی، راهی کشور روسیه می‌شوند اما طولی نمی‌کشد حکومت کمونیستی در این کشور به پیروزی می‌رسد و شرایط دشواری را برای زندگی یونانیان به وجود می‌آورد. از این رو این افراد به دنبال زندگی راحت‌تر راهی کشور ما می‌شوند و در گیلان مستقر می‌شوند. در این هنگام بود که یونانیان پس از تحمل سال‌ها سختی به سرزمین امن و مانند سرزمین مادری خود رسیدند و تصمیم به ساخت کلیسایی در شهر رشت می‌گیرند. اولین بنایی که توسط اولین یونانیان ساکن ایران ساخته شد.

در حدود سال ۱۹۳۳ تعداد زیادی از یونانیان مجددا حرکت کردند و و به تهران آمدند تا ادامه زندگی خود را در این شهر سپری کنند. خانم اورگامیناپلوسی قطعه زمینی را در تقاطع چهار راه تخت جمشید تهران(چهار راه طالقانی کنونی) خریداری و با کمک مالی سایر یونانی این کلیسا را می‌سازد و افتتاح می‌کند.
این بنا توسط معماری گرجی به نام ژرژ در طول ۷ سال ( از سال ۱۰۳۳ تا ۱۹۴۱ ) به سبک کلیسا‌های یونان به شکل ۴ گوش و با تلفیقی از معماری یونان باستان و بیزانس ساخته شد.

اما زیبایی‌هایی که در این کلیسا قرار دارد، وصف نشدنی و فوق‌العاده هستند. فضا و دیوار‌های داخل کلیسا، دارای رنگ آبی، رنگ ملی یونانیان است. نقاشی‌هایی به سبک نقاشی‌های میکل آنژ در سقف همراه با گچبری‌های سفید، زندگی حضرت مسیح را به تصویر کشیده است. همچنین نقاشی‌های قدی و بلندی که در این کلیسا قرار دارند، تعدادی از بزرگان مسیحی را نمایش می‌دهند که ۴ گوشه بنا نصب شده‌اند.
پله‌ها و نیم ستون‌های ساخته شده در داخل ساختمان کلیسا مجسم کننده معبد پارتنون آتن در یونان است. بسیاری از بازدید‌کنندگان به ویژه خارجیایی که از کلیسای ارتدکس دیدن کرده‌اند، شگفت‌زده شده‌اند. زیرا معماری آن شباهت زیادی به کلیسا‌های یونانی دارد.
کلیسای ارتدکس تهران در حال حاضر کشیش دائمی ندارد و در اعیاد مذهبی کشیشی از یونان جهت انجام مراسم مذهبی به ایران می‌آید.
اکنون سال‌ها است درِ این کلیسا که مالک آن دولت یونان است، بسته شده و تنها با کسب اجازه از سفارت یونان می‌توان به آن داخل شد.
از سوی دیگر عبور یک خط مترو در نزدیکی این کلیسا باعث شده است تا ترک‌های ریزی در این بنا ایجاد شود.

یکی از زیباترین و جذاب‌ترین بنا‌های تاریخی یونانی اما واقع در قلب پایتخت ایران را به شما معرفی کردیم و امیدواریم که از مطالعه آن لذت برده باشید. همانطور که می‌دانید امروزه به دلیل شرایط ویژه کرونا سفر رفتن یکی از سخت‌ترین و پرخطر‌ترین کار‌هایی است که می‌توان انجام داد. پیشنهاد ما به شما عزیزان ساکن تهران این است که بنا‌هابی تاریخی واقع شده در تهران را به خوبی بشناسید و در آیام تعطیل هر هفته به آن‌ها سری بزنید تا از بازدید از آن‌ها نیز لذت برده باشید.
جهت رفاه حال شما عزیزان ما تعدادی بسیاری از بنا‌های تاریخی و گاهی طبیعی تهران را در مطالبی جداگانه با شما معرفی کردیم تا با مطالعه آن‌ها با دیدنی‌های شهر خود آشنا شوید.
جهت مطالعه هر مطلب روی نام آن کلیک کنید.
مکانی ساده برای عبادت که بعدا کلیسا شد.
تجربه آرامش در عمق تاریخ خانه مهربان
خانه طبیب دربار ناصری یا هاشم خان دماوندی.
خانه مشیرالدوله پیرنیا
روستای کندلات و آبشار آلوبن
خانه موزه سیمین و جلال
آرامستان سلیمانیه

#آژانس تعطیلات رویایی #گردش #گردشگری #گردش در تهران #خانه مهربان #ناصرالدین شاه #حرمسرا #سوگلی ناصرالدین شاه #خانه #موزه #خانه موزه #خانه سوگلی ناصرالدین شاه #گردشگر #تهران #گردش در روز تعطیل #دیدن #بازدید #گردش در روز تعطیل #گردش در دوران کرونا #دیدنی #تاریخ #تاریخی#خانواده #تور #قاجار #شاه قاجار #تاریخ قاجار #کلیسا #تاریخ صفویه #گئورگ مقدس #ارامنه #ارمنستان #مذهب #ایین #عبادت #کلیسا گئورگ مقدس #کلیسای ارتدوکس #یونان #یونانی #کلیسای یونانی #کشیش #مسیح #مسیحی #صلیب #حضرت مسیح #مسیحیت #معبد #آناتولی